bvr

24-11-15 BVR: WEEK 48

In het vorige bericht werd al aangegeven dat de vloerverwarming wordt aangebracht in de afwerkvloeren.  Hoe dit precies in zijn werk gaat is goed te zien bij de VMBO terrassen. We beginnen eerst met het afzetten van de vloer. Daar waar de vloer eindigt worden stroken geplaatst die voorkomen dat de anhydriet (vloeibaar bij het aanbrengen) weg loopt.

Hierna wordt een isolatieplaat aangebracht. Op deze isolatieplaat is in de fabriek een sterke folie aangebracht. Deze folie wordt gebruikt om de vloerverwarmingsslangen op vast te zetten. De naden tussen de platen worden allemaal afgeplakt om zo een hele dichte laag te krijgen. Als laatste wordt er een kantstrook (blauw) rondom de nieuwe afwerkvloer gezet. Deze zorgt er voor dat de vloer vrij kan bewegen (uitzetten en krimp).

bvr45-1
figuur 1 Randstroken, isolatie en kantstrook 

Als dit alles is aangebracht worden de slangen uitgerold en vastgezet. De slangen vertrekken vanaf een centrale plaats. Hier komt de verdeler van de vloerverwarming te staan. De plaats van deze verdelers is zo gekozen dat ze niet in het zicht komen, maar wel bereikbaar blijven voor onderhoud.  1 van de verdelers van de terrassen komt achter een luik in de Mona Lisa wand.

bvr45-2
Figuur 2 de slangen vertrekken vanaf de plaats van de verdeler

 

bvr45-3
Figuur 3 Overgang van het hoge naar het lagere terras.

Op de plaats van de trappen lopen de slagen van het ene naar het andere terras.

Om te voorkomen dat de vloerverwarmingslangen tijdens het vloeien van de anhydrietvloer naar boven komen drijven is het van belang dat deze goed gebeugeld zitten aan de ondergrond. Op de foto zijn de zwarte krammen duidelijk te zien. Het groene raster dat op de folie van de isolatieplaten is aangegeven helpt bij het leggen van de slangen volgens een vooraf vastgesteld patroon.

bvr45-4
Figuur 4 vloer gereed voor het aanbrengen van de anhydriet

bvr45-5

Buiten wordt nu de gevelafwerking aangebracht. De aluminium beplating tegen de sporthal is een heel eind gevorderd. Door de profilering en de oppervlaktebehandeling van de aluminium plaat lijkt de gevel iedere keer een andere kleur te hebben.