5-10-15 BVR: Week 40, Na de zomervakantie

image-3666982Na onze zomervakantie zijn we weer vol doorgegaan met de bouw van het nieuwe Da Vinci College. In deze periode zijn er weer verschillende nieuwe onderdelen gestart. Zo is de schilder begonnen met het “keimen” van de bestaande gevel, dit nadat de opzichter het bestaande voegwerk had geïnspecteerd. Na het reinigen van de gevel en een paar kleine reparaties aan het voegwerk  kon Lindhout de grijze muurverf aanbrengen.

 

 

 okt-1                                  okt2
Foto 1 links voor, rechts na de schoonmaak                                   Foto 2 2e laag keimwerk op het bestaande metselwerk

 

okt3
Fig 1. Bestaande gevel na het schilderwerk

Ook de gevels van de nieuwbouw worden gesloten. Zo zijn vandaag de laatste houten spouwbladen geplaatst. Dit zijn de elementen welke dienen als binnen wand van de buitengevel. De gevel van de gymzaal is net gesloten en de voorbereidingen voor de gevelbeplating zijn gestart. Op de aangebrachte horizontale profielen wordt straks de gevelbeplating aangebracht.

 okt4
Fig 2. Buitengevel van de gymzaal en werkplaats.

Nu krijgt de nieuwe school ook een gevel waar de planten tegen kunnen groeien. Hiervoor hebben we netten tegen de gevel gemonteerd. Het is de bedoeling dat deze gevel van ca. 7×25 meter helemaal vol groeit met Hedera. De planten staan al op kweek, zodat ze bij oplevering al een lekker stukje richting de dakrand zijn.

okt5                          okt6
Fig 4. De ondergrond voor de toekomstige groengevel                        Fig 3. Vanaf hier heeft het plantje nog 7 meter te gaan.

 

Binnen zijn alle partijen ook volop aan het werk. In de nieuwbouw  beginnen de verschillende ruimten al aardig vorm te krijgen door het plaatsen van de binnenwanden. Daarnaast zijn we de voorbereidingen aan het treffen voor het aanbrengen van de afwerkvloeren. Bij een groot deel van de vertrekken wordt vloerverwarming aangebracht. In het restaurant is daarom een laag isolatie op de constructievloer gelegd, waarop de installateur volgende week de slangen van de vloerverwarming uit zal rollen.

okt7                    okt8 
Fig 7, De gang van nieuw naar bestaande bouw.                           Fig 5. Het restaurant met zijn isolerende “vloerbedekking”

okt9
Fig 6. De sporthal met een houten gevel als voorbereiding op de klimmuur.

Niet alles wat we nu aanbrengen zal in de nieuwbouw te zien zijn. Zo wordt het grootste deel van de installatie weggewerkt in de vloeren, schachten of boven het plafond. En dat is altijd meer dan je in eerste instantie zou verwachten…

okt10
Fig 8. Luchtkanalen boven het plafond.

okt12        okt11
                                              Fig 9. Kanaallift als hulp bij het ophangen

En als laatste krijgt de school het toilet met het mooiste uitzicht!

okt13         okt14
Fig 11. Het Toilet.                                                                     Fig 10. Het uitzicht.