image-36669829-1-2014 BVR: Natte start

We beginnen het nieuwe jaar  met een nat pak!!!! Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben er weer volop zin in en de werkzaamheden zijn weer in volle gang.

De sloopwerkzaamheden zijn ver afgerond. De aansluitingen van de oud bouw naar de nieuwbouw moeten zeer zorgvuldig gebeuren omdat we hier het nieuwe gebouw tegen aan gaan zetten. Deze week en begin volgende week zal  het puin afgevoerd worden waarna we kunnen gaan starten met het aanbrengen van de boorpalen.   

nattestart2     nattestart1                                       
                       sloopwerkzaamheden                                                      Puin afvoeren

Het grondwerk om de bouwput gereed te krijgen voor de boorstelling is net voor de kerstvakantie gestart. Rond de bouwput zijn we begonnen het aanbrengen van de bouwwegen. Dit wordt gemaakt van gebroken puin (repac). Begin volgende week gaan we drainage aanbrengen om de bouwput droog te houden zodat de boorstelling hierover kan rijden. Dit is belangrijke bewerking gezien de hoeveelheid regen die al is gevallen en nog gaat vallen. Zoals het er nu voor staat gaan we volgende week woensdag of donderdag starten met het aanbrengen van de boorpalen.

nattestart3     nattestart4
                            Natte bouwput                                                              Bouwwegen

 

Vrijdagmiddag hebben we de leerlingen van klas 3TB op de bouw uitgenodigd voor een uitleg over maatvoering met een Total Station. Wij hebben uitleg gegeven over de werkzaamheden die de maatvoerder moet doen om uiteindelijk een piket op de juiste plaats in het veld te kunnen slaan. De leerlingen hebben samen met de maatvoerder een stuk van het gebouw uitgezet. Dit was een zeer geslaagde middag.

nattestart5     nattestart6
                       Uitleg total station                                                                  Uitzetten