image-3666982

06-03-15 BVR: week 10, grondvloer & staalconstructie

De polystyreen bekisting voor de poeren en de balken begint zo langzamerhand op te raken. De laatste balken zullen de komende 2 weken gemaakt worden. Het is dus hoogtijd om door te gaan naar het volgende onderdeel van de nieuwbouw, de begane grondvloer.

  

Met de aanleg van de riolering en het plaatsen van de putten voor de warme- en koudeopslag, waren vorige week de voorbereidende werkzaamheden voor de begane grondvloer begonnen. Hier is deze week nog maar weining van te zien. Enkel de putten en ophangstippen steken nog boven de vloer uit.

week10-2    week10-1

Komende week zal er nog hard gewerkt worden om het eerste vloerveld klaar te krijgen voor de stort. Donderdag verwachten wij op dit vloerveld zo’n 220 m3 beton te kunnen storten. Om deze hoeveelheid tijdig te kunnen verwerken zullen we gebruikmaken van een betonpomp, dit in plaats van de kubel.

 week10-3    week10-4

Ook bij het bestaande deel van de bouw zijn we druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de eerste staalconstructie. De ankers, waar de nieuwe kolommen op komen te staan, zijn in de bestaande betonconstructie gelijmd. Hierbij komen we nog oude details tegen uit 1996. Bij het weghakken van de dekvloer komt de merkstikker van de kanaalplaatvloer te voorschijn. De plaat, merk 11, is gemaakt door Lammers beton uit Weert op 14 februari.

week10-5

Omdat we op het bestaande pand nog een nieuwe verdieping gaan plaatsen moet deze gele dakligger verwijderd worden. Werkzaamheden hiervoor worden zaterdag door de sloper uitgevoerd. Hier komt een nieuwe stalen ligger voor in de plaats. Om de bestaande dakvloer op de juiste plaats te houden bij het verwijderen van deze draagconstructie, is er een tijdelijke ondersteuning geplaatst. Deze zal pas verwijderd kunnen worden als de nieuwe staalconstructie is aangebracht.

week10-6