image-366698220-03-15 BVR: Week 12, we komen uit de grond

We komen langzaam uit de grond omhoog. Na de stort van het eerste vloerveld zijn we deze week de voorbereidingen aan het treffen voor de stort van de eerste wanden en kolommen.

Vandaag stond er een toolboxmeeting op de agenda waar de uitvoering van het betonwerk voor de kolommen en wanden centraal stond. De betonploeg, de leverancier van de bekisting, de uitvoerder en werkvoorbereider zijn deze ochtend om tafel gegaan. Bij een goede voorbereiding lopen theorie en praktijk vloeiend in elkaar over. Tijdens dit overleg zijn veiligheid en techniek de belangrijkste punten op de agenda.

 

uitdegrond1  uitdegrond2

Figuur 1 Tekeningen van de bekisting, “voor uitvoering”                        Figuur 2 Overleg tussen de betonploeg, uitvoering en bekistingsleverancier

 

Na dit overleg worden de voorbereidende werkzaamheden opgepakt voor de eerste stort van maandag. De bekistingen worden in elkaar gezet, het steiger wordt gereed gemaakt en alle hulpstukken liggen klaar.

uitdegrond3  uitdegrond4
Figuur 3 De kolombekisting                                                                                Figuur 4 Wandbekisting, hangsteiger en kopschotten, klaar voor gebruik

Om er voor te zorgen dat het beton- en staalwerk achter elkaar door kan gaan, zijn we ook op andere plekken van de bouw hard aan het werk. Zo wordt het 2e vloerveld helemaal klaar gemaakt voor de 440 m3 beton dat woensdag naar de bouw gebracht wordt..

Zo hebben we behoorlijk wat werk in uitvoering. Gelukkig kregen we vanmiddag hulp van 2 leerlingen van het Da Vinci College, die hun praktijkles bij ons op de bouw mochten beleven. Na een rondleiding over de bouw, waarbij ze zelfs op het dak konden kijken, konden de mouwen opgestroopt worden. De bekisting van de fundering moest gesloopt worden.

Met ”de wagen van de zaak” werden de gesloopte materialen netjes terug gebracht bij de nissehut.

uitdegrond5                           uitdegrond6

Figuur 5 Vloerveld 2 met in de vloerrand de contouren van de gevel                                   Figuur 6 Pfff… dat is werken.