const1
Overzicht van de bouwplaats

Ondanks een week met onstuimig weer zijn de werkzaamheden op de bouw in volle gang. Zo hebben we deze week de begane grondvloer van de kleedruimten gelegd. Met de betonpomp (links op de foto) is de vloer van de naastgelegen gymzaal gestort. De kraan in het midden van de foto wordt gebruikt voor het maken van de betonconstructie (kolommen en wanden). Rechts op de foto is nog een kraan te zien die gebruikt wordt bij het monteren van de staalconstructie op het bestaande deel.

const2
Kanaalplaatvloer bij de kleedruimten.   

Voordat de kanaalplaten aangebracht zijn op de gestorte funderingsbalken, heeft Homij hier alle voorzieningen aangebracht voor de riolering.

Deze riolering blijft tijdens het gebruik van de school bereikbaar doordat er onder de vloer een kruipruimte is aangebracht, welke toegankelijk is met 6 kruipluiken. Op foto 2 zijn de sparingen voor deze kruipluiken afgedicht met hout om te voorkomen dat er iemand in kan vallen.

Verder zijn er kleine sparingen zichtbaar waar de rioleringspijpen in uit komen. Het wapeningsstaal (stekken) die tussen de vloeren om hoog komen verzorgen straks de verbinding tussen de fundering en de betonnen constructie die vanaf de begane grond opgebouwd gaat worden.

   const3
De stort van de gymzaalvloer.

 

De naastgelegen gymzaalvloer wordt, net als alle andere vloeren op de begane grond, in het werk gestort Om de voorzieningen voor de sporttoestellen op de juiste plaats aan te kunnen brengen worden er tijdens de stort tempex blokken in de vloer opgenomen. Als de beton uitgehard is, wordt de tempex verwijderd en kan in de ontstane sparing de voorziening voor de sporttoestellen precies op maat gesteld worden.

const5 
betonconstructie van de werkplaats.

Tijdens de (ruw)bouw volgen we een vastgestelde route. Deze begint bij de nieuwe werkplaats aan de achterzijde van het gebouw. Hier zijn we de afgelopen weken bezig geweest met het storten van de wanden en kolommen. Inmiddels zijn we zo ver dat we begonnen zijn met het aanbrengen van de tijdelijke ondersteuningsconstructie van de 1e verdiepingsvloer. We verwachten volgende week de eerste vrachten breedplaatvloeren op het werk te krijgen.

   const4
 ondersteuningsconstructie breedplaatvloeren.

 

Op het bestaande deel van de bouw worden de werkzaamheden van Sim Staalindustrie duidelijk zichtbaar. De witte kolommen van de nieuwe 2e verdieping zijn allemaal op de juiste plaats gezet. Om de staalconstructie betere akoestische eigenschappen te geven worden een aantal kolommen in het werk gevuld met zand. We gebruiken beton in plaats van zand als de kolommen brandwerend moeten worden.

const6Aangezien er steeds meer werkzaamheden plaats vinden waar een kraan bij nodig is, wordt er vrijdag een rupskraan naar de bouw gebracht.

Naar verwachting zullen we hier tot het einde van de ruwbouw gebruik van maken.