image-3666982

23-2-15 BVR: De bouw week 8

Naast de grote boorstelling van Vroom was er nog een machine op de bouw die palen voor de fundatie maakten.  Deze was te vinden in het uiterste hoekje van de bestaande bouw. Op deze locatie komt straks het trafostation en de WKO (warmte- en koude opslag) te staan.

 

 

 

boorstelling1
Boormachine grout injectiepalen 

Aangezien deze installaties velen malen zwaarder zijn dan de leerlingen die hier voorheen les hadden, wordt er in dit deel van het gebouw een nieuwe fundatie en vloer gemaakt.  Hiervoor hebben we 13 schroef injectiepalen aangebracht in het bestaande schoolgebouw.

  

Met de boormachine wordt een stalenbuis, die voorzien is van een schoefkop, de grond ingedraaid. Tijdens het boren wordt er door deze buis grout geïnjecteerd, dat via de gaten bij de boorkop de stalen buis kan verlaten. Zo wordt er een in de grond gevormde paal gemaakt waar we de nieuwe fundering op kunnen maken.

 

 

 

boorstelling2
Boorkoppen grout injectiepalen

boorstelling3

de stortploeg stort een balk bij de bestaande bouw

Ondanks het weer wordt er buiten ook flink doorgewerkt.

Na een week van vlechten en bekisten stond vandaag alles klaar voor de stort. De uitvoerder en opzichter keuren, voordat de 50 m3 beton naar de bouw komt, de wapening.

Om volgende week weer te kunnen storten en alle wapening in de balken en poeren netjes op orde te hebben zullen zaterdag de vlechters wat werkzaamheden uitvoeren op de bouwplaats.

 

 

 

 

boorstelling4
Overzicht bouwplaats