20-07-15 BVR: week 29, vormen gebouw goed zichtbaar

image-3666982De ruwbouw is bijna klaar. De vormen van het gebouw zijn inmiddels goed zichtbaar. Er moet echter nog veel gebeuren om het bij oplevering te krijgen zoals de architect het ontworpen heeft. Omdat goed in beeld te krijgen hebben we de artist impressions vergeleken met de huidige situatie.

De entree van de school. De betonconstructie is klaar, het staal van de binnenstraat wordt deze week en volgende week geplaatst. De entreetrap is in bestelling. Nadat de houten spouwbladen zijn geplaatst wordt de trap tegen de betonnen vloerrand van de 1e verdieping geplaatst.

 

 bouwv1
bouwv2

 

 

De entree PRO. We hebben afgelopen week de riolering rondom het gebouw aangebracht. Deze hebben we aangesloten op het stelsel in de Bovendonk. Vandaag zijn we voor de entree PRO de sleuven weer aan het dichten en de bouwweg die er op lag weer aan het herstellen.

Op de achtergrond is de binnengevel van de patio zichtbaar. Onze timmerlieden zijn hier de eerste houten buitenkozijnen aan het plaatsen.

De voorgevel langs de Bovendonk wordt ontdaan van al het ondersteuningswerk. De beton heeft zijn eindsterkte bereikt. Dit laten we in de betoncentrale testen. Bij de stort van de dakvloer heeft de uitvoerder in de betoncentrale kleine kubusjes laten maken van het zelfde beton als wij hier op de bouw hebben gekregen. Net voordat we de ondersteuning wilden verwijderen, hebben wij de centrale gevraagd deze blokjes kapot te drukken. Door te meten hoeveel kracht er nodig is om de beton kapot te krijgen weten we of de beton zijn eindsterkte heeft bereikt. Gelukkig was dat hier het geval en konden we dus met een gerust hart de onderstempeling weg halen.

 bouwv3 

bouwv4 
bouwv5

 

 

De VMBO terrassen, gezien vanaf de 1e verdieping. Hier is de ondersteuning verwijderd. De staalbouwer is bezig om de dakliggers van de binnenstraat aan te brengen, op de kolommen die reeds door hem geplaatst zijn. Onze maatvoerder heeft samen met de betonploeg er voor gezorgd dat de ankers waar de kolommen op staan, op de juiste plaats in de beton zijn opgenomen. U zult begrijpen dat als dit niet nauwkeurig gebeurt het staal uiteindelijk niet zal passen.

 bouwv6

 bouwv7

 

 

 Zicht op de binnenstraat.

 bouwv8 
bouwv9

 

 VMBO terrassen vanaf de 2e verdieping. De sparing in het dak zal dichtgezet worden met een grote lichtstraat. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang.

 bouwv10
bouwv11

 

 

 Auto kapot? Hier kan die gemaakt worden, de werkplaats. U kijkt hier tegen de onderkant van de VMBO terrassen. De openingen tussen de vloeren worden voorzien van kozijnen. Zo heb je vanaf het terras beeld op de werkzaamheden in het praktijklokaal.

 bouwv12 
bouwv13

 

Clubhuis PRO. In het bestaande deel zijn we de binnenwanden aan het plaatsen. De ruimte waar de lockers komen worden zichtbaar. Het kozijn naar het trappenhuis is geplaatst. De eerste installaties zijn aangebracht.

 bouwv14

bouwv15

 

Na de vakantie is de complete ruwbouw afgerond. Het dichtmaken van het dak, de gevelsluiting en de start van de afbouw in het nieuwe gedeelte zullen dan alle aandacht krijgen. Foto’s daarvan laten nog even op zich wachten.